Köp Dostinex 0.25 mg 0.5 mg online

Dostinex allmän information - Vad används Dostinex för?


Dostinex 0,5 mg tabletter används för att behandla störningar i samband med höga nivåer av hormonet prolaktin (hyperprolaktinemi) som kan orsaka hormonella och menstruationsstörningar hos kvinnor i reproduktiv ålder, inklusive amenorré (utebliven menstruation), oligomenorré (oregelbundna menstruationer), anovulation (när äggstockarna inte släpper ut ägg under menstruationscykeln) och galaktorré (spontan frisättning av bröstmjölk som inte är förknippad med förlossning och amning).

    Doseringsrekommendationer: Hur man använder Dostinex

Farmaci per l'allergia per adulti

Innan du börjar använda Dostinex

Innan du påbörjar behandlingen med Dostinex måste din läkare utföra vissa tester för att kontrollera om det finns underliggande hjärt-, lung- eller njurproblem. Testerna omfattar röntgen av bröstkorgen, fysisk undersökning, blodprov och hjärtövervakning. Om du har tagit Dostinex under en längre tid kommer din läkare att upprepa dessa tester regelbundet.

När du tar Dostinex ska du berätta för din läkare om något ovanligt, t.ex. andningssvårigheter, bröstsmärtor, svullnad i armar eller ben eller något annat som gör att du mår dåligt.


När du inte ska ta läkemedlet

Ta inte Dostinex om du är allergisk mot:

  • Alla läkemedel som innehåller cabergolin;
  • Någon av de ingredienser som anges här;
  • Ergotalkaloider (läkemedel som används för att behandla migrän).

Några symptom på en allergisk reaktion kan vara andfåddhet, väsande andning eller andningssvårigheter, svullnad i ansiktet, läpparna, tungan eller andra delar av kroppen samt hudutslag, klåda eller nässelutslag.

Ta inte Dostinex om du har eller har haft någon:

  • Ärrbildning eller förtjockning av lungorna med andfåddhet;
  • Fel i hjärtklaffen;
  • Svullnad eller inflammation runt hjärtat eller lungorna;
  • Onormal vävnadsbildning utanför magsäcksväggen.

Ta inte detta läkemedel om du är gravid. Det kan påverka det växande barnet om du tar det under graviditeten.

Ge inte detta läkemedel till barn under 16 år. Säkerheten och effektiviteten hos barn har inte fastställts.

Ta inte detta läkemedel efter det utgångsdatum som anges på förpackningen eller om förpackningen är trasig eller visar tecken på att ha öppnats. Om utgångsdatumet har gått ut eller om förpackningen är skadad, lämna tillbaka den till apoteket för bortskaffande.

Om du är osäker på om du ska börja ta detta läkemedel, fråga din läkare om råd.

Hyperprolaktinemi kan också orsaka impotens hos män och förändringar i bröstvävnaden hos både män och kvinnor. Prolaktin är ett peptidhormon som produceras av den främre hypofysloben, den nedre delen av hypotalamus vid hjärnans bas, och som spelar en viktig roll i olika reproduktionsfunktioner.

Hur fungerar Dostinex?

Dostinex 0,5 mg tabletter innehåller cabergolin, ett dopaminergt läkemedel som tillhör ergolinderivatgruppen (det strukturella skelettet är ergolinalkaloiden). Prolaktinsekretionen är under tonisk hämmande kontroll av dopamin, ett hjärnhormon som produceras av hypotalamus. När dopamin frisätts undertrycks prolaktinfrisättningen, så prolaktin frisätts endast när hypotalamisk dopaminproduktion undertrycks. Cabergolin i Dostinex 0,5 mg tabletter fungerar som en dopaminagonist som direkt stimulerar dopaminreceptorerna på cellerna i den främre hypofysen som producerar prolaktin, vilket ökar dopaminnivåerna och minskar prolaktinnivåerna. Denna verkan av cabergolin i Dostinex 0,5 mg tabletter ger en potent, snabb och ihållande hämning av prolaktinsekretionen, som verkar inom tre timmar och bibehåller den prolaktinsänkande effekten i en till fyra veckor. Dostinex 0,5 mg tablett dämpar effektivt mjölksekretion samt bröstförstoring och smärta efter förlossning; det återställer också höga prolaktinnivåer till det normala och lindrar symtomen på hyperprolaktinemi, vilket återställer den normala menstruationscykeln.

Onormalt höga prolaktinnivåer kan orsakas av patologier som t.ex. empty selleck-syndromet (hypofysdeformitet), ett hypofysadenom (tumör) som utsöndrar prolaktin, eller så kan orsaken vara okänd (idiopati). Prolaktins viktigaste fysiologiska roll är att stimulera proliferationen av mjölkproducerande bröstkörtelceller och att stimulera och upprätthålla mjölkproduktionen i bröstkörteln. Dostinex 0,5 mg tabletter används också för att förhindra att amning inleds efter förlossning, när mamman har beslutat att inte amma eller när amning är medicinskt kontraindicerat för mor och barn; eller efter dödfödsel eller abort för att undertrycka amning och minska mjölktillgången.


Vad innehåller läkemedlet Dostinex?

Dostinex 0,5 mg tabletter innehåller den aktiva ingrediensen cabergolin, en dopaminagonist som används för att behandla tillstånd som är förknippade med höga prolaktinnivåer (hyperprolaktinemi) och för att förhindra mjölkproduktion efter förlossning. De innehåller också vattenfri laktos och leucin.


Behandling av hyperprolaktinemi med Dostinex

Dostinex 0,5 mg tabletter innehåller cabergolin, en dopaminagonist som används för att behandla tillstånd som orsakas av höga nivåer av prolaktin (hyperprolaktinemi). Prolaktin är ett hormon som produceras av den främre hypofysen i hjärnan och som spelar en viktig roll i olika reproduktiva funktioner. Onormalt höga prolaktinnivåer kan orsakas av patologier som t.ex. empty selleck-syndromet (hypofysdeformitet), ett hypofysadenom (tumör) som utsöndrar prolaktin eller så kan orsaken vara okänd (idiopatisk). Hyperprolaktinemi kan orsaka hormonella och menstruationsstörningar hos kvinnor i reproduktiv ålder, inklusive amenorré (utebliven menstruation), oligomenorré (oregelbunden menstruation), anovulation (när äggstockarna inte släpper ut ägg under menstruationscykeln) och galaktorré (spontan frisättning av bröstmjölk som inte har något samband med förlossning eller amning). Prolaktinsekretionen regleras av hormonet dopamin, som produceras av hypotalamus och som dämpar prolaktinsekretionen. Cabergolin i Dostinex 0,5 mg tabletter fungerar som en dopaminagonist och stimulerar direkt dopaminreceptorerna på cellerna i den främre hypofysen som producerar prolaktin, vilket ökar dopaminnivåerna och minskar prolaktinnivåerna. Dostinex 0,5 mg tabletter är effektiva för att få höga prolaktinnivåer tillbaka till normala nivåer och lindra symtomen på hyperprolaktinemi, vilket återställer en normal menstruationscykel.


Dostinex för att förhindra amning

Dostinex 0,5 mg tabletter innehåller Cabergolin, en dopaminagonist, som används för att förhindra laktation eller minska mjölkproduktionen efter förlossning, dödfödsel eller abort. Prolaktin är ett hormon som produceras av den främre loben av hypofysen i hjärnan. Dess viktigaste fysiologiska roll är att stimulera proliferationen av mjölkproducerande bröstkörtelceller och att stimulera och upprätthålla mjölkproduktionen i bröstkörteln. Prolaktinsekretionen regleras av hormonet dopamin, som produceras av hypotalamus och som dämpar prolaktinfrisättningen. Cabergolin i Dostinex 0,5 mg tabletter fungerar som en dopaminagonist och stimulerar direkt dopaminreceptorerna på cellerna i den främre hypofysen som producerar prolaktin, vilket ökar dopaminnivåerna och minskar prolaktinnivåerna. Denna verkan av Dostinex 0,5 mg cabergolin dämpar laktationen och hjälper till att torka upp mjölktillförseln, med en snabb effekt som varar i flera veckor.


Vilka är biverkningarna av Dostinex?

De vanligaste biverkningarna av Dostinex 0,5 mg är yrsel, synkope, svindel, huvudvärk, illamående, kräkningar, förstoppning, buksmärta, halsbränna, asteni (muskelsvaghet), trötthet, bröstsmärta, postural hypotension (sänkning av blodtrycket vid byte av position), värmevallningar, depression


Hormonell obalans: symtom och behandlingar för hormonell obalans

Kvinnans hälsa är direkt beroende av hormonbalansen, som måste stödjas av vitaminer och mineraler beroende på cykelns fas. Annars kan hormonell obalans uppstå. I den här artikeln förklaras symptomen på hormonell obalans och hur man behandlar dem.

I början av puberteten genomgår kvinnans kropp fantastiska förändringar som påverkar hennes hälsa, hennes förmåga att bli gravid, hennes humör och hennes utseende. När en liten hormonell obalans uppstår bryter det välkoordinerade systemet samman, vilket kan leda till allvarliga problem. Men förvarnad är förvarnad. Genom att veta vad som orsakar hormonella obalanser, hur man känner igen dem och hur man behandlar dem kan du ta hand om din hälsa i tid och eventuellt förebygga allvarliga problem.


Orsaker till hormonella obalanser hos kvinnor

I en kvinnas kropp finns mer än 60 hormoner och varje hormon har en viktig funktion för att reglera funktionen hos ett visst system eller organ. Varje månad genomgår kvinnor cykliska hormonella förändringar som inte bara påverkar deras reproduktiva system utan även hela kroppens smidiga funktion.

Om allt är bra med hormonerna, om hormonbalansen är jämn, mår kvinnan bra och ser bra ut. Denna balans kan dock tyvärr lätt brytas. Som ett resultat av detta försämras den fysiska hälsan och kan utveckla olika gynekologiska sjukdomar. Till exempel diabetes, dålig syn, oförmåga att bli gravid och föda barn - detta är inte de enda allvarliga konsekvenserna av hormonell obalans.


Bra att veta!

Hormonbalansen är mycket skör, och om man äter för lite kan det leda till störningar. Låt dig inte ryckas med av nymodiga dieter - de undergräver din hälsa och återhämtningen kräver mycket tid och ansträngning. Men om du är överbelastad med arbete och äter på språng ett par gånger om dagen är det mycket möjligt att dina hormonella problem inte kommer att dröja länge. Lägg därtill ett hektiskt schema, mycket stress eller en kvarstående depression och du är redan på läkarmottagningen.

I allmänhet kan orsakerna till hormonell obalans delas in i två grupper:

Funktionsstörningar i det centrala nervsystemet och det endokrina systemet. Bukspottkörteln, sköldkörteln, binjurarna, hypofysen och hypotalamus ansvarar för produktionen av hormoner i kroppen. Problem med dessa leder alltså till hormonell obalans. Detta kan till exempel orsakas av användning av orala preventivmedel.

Hormonell obalans är också starkt beroende av ditt psykologiska tillstånd, eftersom nervsystemet direkt påverkar det endokrina systemet. Ju mer stress ditt nervsystem utsätts för, desto större är risken för hormonella obalanser.

Patologiska processer. Alla infektionssjukdomar och i ännu högre grad gynekologiska sjukdomar (polycystiska äggstockar, livmodermyom, cystor i bröstet) kan leda till en störning av den normala hormonproduktionen. Migrän (frekvent huvudvärk) och andra patologiska processer påverkar dock också hormonnivåerna.

Genetiska anlag spelar säkert en viktig roll. I det här fallet handlar det om medfödda defekter. Som regel upptäcks denna patologi i tonåren och är lång och svår att behandla.


Viktigt att veta!

En annan viktig orsak till hormonell obalans kan vara en vanlig vitaminbrist. Det är därför viktigt att upprätthålla hormonbalansen genom att ta vitaminer och mineraler i rätt tid beroende på cykelns fas.